Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Christophe Soens

2 mins

|

146

Gepubliceerd op 29-05-2019

Klantenevenement: testautomatisering met BDD en DevOps

Tijdens ons Tobania Testing-evenement op 14 mei gaven we de deelnemers heel wat nuttige tips.
Bij Tobania geven we om onze klanten en delen we onze ervaring en kennis maar al te graag met hen. Tijdens ons Tobania Testing-evenement op 14 mei gaven we de deelnemers dan ook heel wat nuttige tips. Meer dan vijftig deelnemers van verschillende bedrijven waren van de partij om te ontdekken hoe je een Behaviour-Driven Development (BDD) voor testautomatisering in een DevOps-omgeving maakt en wat je ermee kunt doen. Dit onderwerp ligt onze Testing-specialisten nauw aan het hart en levert ook op lange termijn een meerwaarde op voor complexe ontwikkelingen en organisaties.
 
Sebastiaan Van Gucht (Business Unit Director bij Tobania Testing) en Christophe Soens (Test Specialist) gaven het startschot met hun theoretische uitleg over de nood aan een pragmatische ontwikkelings- en testmethode. Klanten verwachten meer waar voor hun geld dan ooit, dus moeten bedrijven hun ontwikkelingsproces aanpassen om sneller te leveren en tegelijk een hoge kwaliteit te garanderen. Wie daarin wil slagen, mag geen genoegen nemen met veronderstellingen en moet snel en op elk moment functionele oplossingen kunnen bieden. Zoals Sebastiaan en Christophe aantoonden, vinkt BDD al deze vakjes aan.
 
Freddy Schoeters, Solution Architect bij Tobania Testing, gaf een workshop over Example Mapping. Dit principe, dat ook wel een 'Three Amigos-sessie' wordt genoemd, wordt in BDD gebruikt om concrete voorbeelden te genereren van wat er precies moet worden ontwikkeld. Tijdens de workshop ontdekten alle deelnemers wat de uitdagingen en voordelen van deze aanpak zijn.
 
Om het BDD-concept nog tastbaarder te maken, demonstreerden een Product Owner en een Scrum Master van LCM (Landsbond der Christelijke Mutualiteiten), samen met Tom Houttequiet, Test Consultant bij Tobania Testing, een BDD-werkproces in een ontwikkelingsteam en legden ze uit welke voordelen dit de organisatie oplevert. Hun case werd op heel wat enthousiasme onthaald.
 
Nieuwsgierig naar meer?
Lees meer over ons Tobania Testing-verhaal

Solliciteer nu!

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

cookie

Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.